Re: 'skype cannot connect' problem

Welcome to the Skype community. To get started please read our short welcome post. Thanks!
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
This topic has been archived.
To keep discussions in the Skype Community relevant we archive topics that haven't seen activity in the past 6 months. Read more about about archiving
Reply
Accepted Solution

'skype cannot connect' problem

Have a new Skype account, have downloaded the sw but when I try to connect the message 'skype cannot connect' comes up. I tried changing the password and re-downloading the sw but still the same. I am most certainly online and have good broadband...any tips?

This widget could not be displayed.
orietta
Novel Adventurer

images.message_type_solution.altAccepted Solution

just discovered the cause - needed to close the VPN that linked me to my biz network - Skype does not work if that connection is open!

View solution in original post
This widget could not be displayed.
fierce
Novel Adventurer

images.message_type_solution.altAccepted Solution

I searched ESET Smart Security and I disabled the personal firewall. Then I manged to sign in. Thank you so much for the help! I really appreciate it!! :happy:

View solution in original post
This widget could not be displayed.
coleclines
Novel Tourist

images.message_type_solution.altAccepted Solution

0 Kudos

This was the exact problem thank you I just went and unblocked skype on my firewall and now it works perfectly

View solution in original post
orietta
Novel Adventurer
Kudos: 0
Posts: 2
Registered: 05-04-2012
Message 1 of 215 (42,255 Views)

Re: 'skype cannot connect' problem

just discovered the cause - needed to close the VPN that linked me to my biz network - Skype does not work if that connection is open!

orietta
Novel Adventurer
Kudos: 0
Posts: 2
Registered: 05-04-2012
Message 2 of 215 (42,253 Views)

Re: 'skype cannot connect' problem

Whew.  Glad you found that.  It would've been hard to troubleshooting by remote control.  :wink:

 

Thanks for passing along the solution which may help someone else in the future.




Please note: I do not respond to requests for help via Private Message.
g4pilut
Community Ambassador
Community Ambassador icon
Kudos: 939
Posts: 12934
Registered: 27-06-2011
Message 3 of 215 (42,248 Views)

Re: 'skype cannot connect' problem

I have contacts disappearing from my contact list. I was asked to upgrade to the latest skype. I did that 30 minutes ago. Now I cannot contact anybody.An error message appears saying that I am offline and I could not change that status. I had a credit over $16 and it dropped to $14 without me making any calls. Only failed attempts at calls. Adel

docadelfm1
Tourist
Kudos: 0
Posts: 1
Registered: 05-04-2012
Message 4 of 215 (42,218 Views)

Re: 'skype cannot connect' problem

I'm sorry I could not find it on my computer and im still having the same connection problem. can some help me please. its urgent!
streetzstar
Novel Tourist
Kudos: 0
Posts: 1
Registered: 06-04-2012
Message 5 of 215 (41,885 Views)

Re: 'skype cannot connect' problem

I have been trying to fix this same issue and cant figure it out, please help??
tiaglad
Novel Adventurer
Kudos: 0
Posts: 2
Registered: 06-04-2012
Message 6 of 215 (41,663 Views)

Re: 'skype cannot connect' problem

I have been trying to fix this same issue and cant figure it out, please help?? I have uninstalled, reinstalled, can't log in to skype at all.
tiaglad
Novel Adventurer
Kudos: 0
Posts: 2
Registered: 06-04-2012
Message 7 of 215 (41,671 Views)

Re: 'skype cannot connect' problem

I keep getting error message 2738 and I just cannot log in.

rgjkathab
Casual Tourist
Kudos: 0
Posts: 1
Registered: 09-04-2012
Message 8 of 215 (41,412 Views)

Re: 'skype cannot connect' problem


rgjkathab wrote:

I keep getting error message 2738 and I just cannot log in.


See this:

 

http://community.skype.com/t5/Windows/Can-not-open/m-p/619725/highlight/true#M50635

 

 

ruwim
Community Ambassador
Community Ambassador icon
Kudos: 6938
Posts: 44248
Registered: 27-06-2011
Message 9 of 215 (41,401 Views)

Re: 'skype cannot connect' problem

I have been a Skye client with buying credits only. 

I am reviewing the option an  getting an annual subscription , Canada being my base.

Q. Can I assign my cell as the number for incoming and outgoing calls from Canad and the US.?

kjf
Casual Tourist
Kudos: 0
Posts: 1
Registered: 05-09-2011
Message 10 of 215 (41,385 Views)
Reply

© 2014 Skype and/or Microsoft. The Skype name, associated trade marks and logos and the "S" logo are trade marks of Skype or related entities. Use of this website constitutes acceptance of the Terms of Use and Privacy and Cookie policy.

No emergency calls with Skype
Skype is not a replacement for your telephone and can't be used for emergency calling