Skype Beta, No log in screen, Just skype?1

Welcome to the Skype community. To get started please read our short welcome post. Thanks!
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
This topic has been archived.
To keep discussions in the Skype Community relevant we archive topics that haven't seen activity in the past 6 months. Read more about about archiving
Reply

Skype Beta, No log in screen, Just skype?1

I have downloaded the skype beta, and when I run skype there seems to be no log in. The window only shows the skype background. =/

 

Help?!

Hooolagon
Novel Adventurer
Kudos: 0
Posts: 3
Registered: 14-12-2011
Message 1 of 12 (1,955 Views)

Re: Skype Beta, No log in screen, Just skype?1

The problem with login screen in 5.7 Beta is caused by the same reasons as it was the case in 5.5/5.6. Your Internet Explorer is not properly setup to execute Java Script and/or ActiveX. If you use the new shortcut with the /legacylogin switch, then you will be able to login to Skype but there might still be problems with some functions, like e.g. adding new contacts.

ruwim
Community Ambassador
Community Ambassador icon
Kudos: 7072
Posts: 44637
Registered: 27-06-2011
Message 2 of 12 (1,804 Views)

Re: Skype Beta, No log in screen, Just skype?1

Try Below:

 

1. Ensure that "Show hidden files and folders" is switched on.

Click Start and then Run Type "control folders" and click OK. In the View tab, ensure that Show hidden files and folders is enabled 

 

2. Exit Skype : From the system tray >> right click on the skype icon and click "Quit Skype"

 

3. Click Start >> Run Type: "%programdata%\Skype\Apps"  (without the quotes)

 

4. Rename the folder login to login1

 

5. Then go to Skype folder inside program files and go to phone folder and then right click on Skype application and select send to Desktop (Create shortcut)

 

Now try running Skype.

 

Check if the issue persists.

Regards,
Tamim
__________________________________________________________________________________________
Location - Dhaka | Bangladesh - Standard Time Zone: GMT/UTC + 06:00 hour

If one of my replies has adequately addressed your issue, please click on the “Accept as Solution” button. If you found a post useful then please "Give Kudos" at the bottom of my post, so that this information can benefit others.
Tamim
Super Aviator
Kudos: 6516
Posts: 32360
Registered: 27-09-2011
Message 3 of 12 (1,797 Views)

Re: Skype Beta, No log in screen, Just skype?1


Tamim wrote:

 

4. Rename the folder login to login1

 


The new shortcut with the /legacylogin switch has the same effect, i.e. that the “old” legacy login window is activated instead of the new one, which is created by the index.html webpage in the "%programdata%\Skype\Apps\login" folder. If the login folder is removed or renamed, it will be recreated whenever the original shortcut is pressed or Skype is updated.

ruwim
Community Ambassador
Community Ambassador icon
Kudos: 7072
Posts: 44637
Registered: 27-06-2011
Message 4 of 12 (1,786 Views)

Re: Skype Beta, No log in screen, Just skype?1

Thank you so much Buddy!! It worked in first try.
devsaini25
Novel Tourist
Kudos: 0
Posts: 1
Registered: 18-03-2012
Message 5 of 12 (1,594 Views)

Re: Skype Beta, No log in screen, Just skype?1

This totally worked, thank you! You're awesome!
kjgmanansala
Novel Tourist
Kudos: 0
Posts: 1
Registered: 23-11-2012
Message 6 of 12 (1,195 Views)

Re: Skype Beta, No log in screen, Just skype?1

This method worked first try, thank you very much.
falon1000
Novel Adventurer
Kudos: 0
Posts: 2
Registered: 23-11-2012
Message 7 of 12 (1,190 Views)

Re: Skype Beta, No log in screen, Just skype?1

You are very welcome and thank you for your feedback.

 

Regards,
Tamim
__________________________________________________________________________________________
Location - Dhaka | Bangladesh - Standard Time Zone: GMT/UTC + 06:00 hour

If one of my replies has adequately addressed your issue, please click on the “Accept as Solution” button. If you found a post useful then please "Give Kudos" at the bottom of my post, so that this information can benefit others.
Tamim
Super Aviator
Kudos: 6516
Posts: 32360
Registered: 27-09-2011
Message 8 of 12 (1,179 Views)

Re: Skype Beta, No log in screen, Just skype?1

Yeah i can login fine and all but i cant add new contacts, not a worry for me though.

falon1000
Novel Adventurer
Kudos: 0
Posts: 2
Registered: 23-11-2012
Message 9 of 12 (1,177 Views)

Re: Skype Beta, No log in screen, Just skype?1

[ Edited ]

You need to re-register Javascript.

 

Answer this.

 

Are you running the 32-bit or 64-bit version of Windows?
http://support.microsoft.com/kb/827218

Which version of Internet Explorer installed on your PC?
http://windows.microsoft.com/en-US/windows-vista/Find-out-which-version-of-Internet-Explorer-youre-u...

Regards,
Tamim
__________________________________________________________________________________________
Location - Dhaka | Bangladesh - Standard Time Zone: GMT/UTC + 06:00 hour

If one of my replies has adequately addressed your issue, please click on the “Accept as Solution” button. If you found a post useful then please "Give Kudos" at the bottom of my post, so that this information can benefit others.
Tamim
Super Aviator
Kudos: 6516
Posts: 32360
Registered: 27-09-2011
Message 10 of 12 (1,174 Views)
Reply

© 2014 Skype and/or Microsoft. The Skype name, associated trade marks and logos and the "S" logo are trade marks of Skype or related entities. Use of this website constitutes acceptance of the Terms of Use and Privacy and Cookie policy.

No emergency calls with Skype
Skype is not a replacement for your telephone and can't be used for emergency calling