Re: skype connect with pap2

Welcome to the Skype community. To get started please read our short welcome post. Thanks!
Reply

skype connect with pap2

hi

can i use skype connect with linksys pap2

cause i herd it has some problums

sbhokray
Novel Adventurer
Kudos: 2
Posts: 2
Registered: 04-11-2011
Message 1 of 11 (7,286 Views)

Re: skype connect with pap2

friends am stil waiting for your support

sbhokray
Novel Adventurer
Kudos: 2
Posts: 2
Registered: 04-11-2011
Message 2 of 11 (7,278 Views)

Re: skype connect with pap2


sbhokray wrote:

hi

can i use skype connect with linksys pap2

cause i herd it has some problums


Thanks for your Question, you're are correct in that there are some problems using the Linksys PAP2T device on Skype Connect. 

 

It works fine for outgoing calls, however it can not be set up to receive calls from an online number.

 

Hope this helps.

 

GaryB

 

Skype Enterprise Support

GaryB
Casual Adventurer
Kudos: 2
Posts: 12
Registered: 06-07-2011
Message 3 of 11 (7,260 Views)

Re: skype connect with pap2

what are the configuration code to hook it up 

lovegodandhates
Novel Adventurer
Kudos: 1
Posts: 4
Registered: 15-11-2011
Message 4 of 11 (7,241 Views)

Re: skype connect with pap2

i want the configuration code because is only outgoing calling i would use it for please help thank you
lovegodandhates
Novel Adventurer
Kudos: 1
Posts: 4
Registered: 15-11-2011
Message 5 of 11 (7,238 Views)

Re: skype connect with pap2

hi

can i use skype connect with linksys pap2?

mdbasheerkk
Novel Tourist
Kudos: 0
Posts: 1
Registered: 27-01-2012
Message 6 of 11 (6,982 Views)

Re: skype connect with pap2

I would like to have the configuration too.

Terrell_Hatton
Novel Tourist
Kudos: 0
Posts: 1
Registered: 22-02-2012
Message 7 of 11 (6,861 Views)

Re: skype connect with pap2

i have used it to call from my skype account and it is okay why should it be difficult to call from an online number

gmidia
Novel Adventurer
Kudos: 0
Posts: 3
Registered: 20-02-2012
Message 8 of 11 (6,851 Views)

Re: skype connect with pap2

To All,

 

The Linksys PAP2 is not a Skype Connect certified device, so all features and functions may not work (e.g. inbound calls)

 

To configure your device please refer to the information listed in Skype Manager, under your SIP profile.  Below is an example of how to set up lines 1 and 2:

 

*** Click on the Line1 tab and enter/confirm the following:

 

"Line Enable:"= YES

"SIP Port:"= The UDP port specified in your SIP Profile overview (5060 for Skype) "Proxy:"= sip.skype.com

"Register:"= Yes

"User ID:"= Enter your SIP user ID from your SIP profile.

"Password:"= Enter your Password from your SIP profile.

 

Repeat the same settings for configuring "Line 2".

 

I hope this information is helpful to you.

 

Thank you,

 

MariaA

Skype Enterprise Support

amaria
Routine Adventurer
Kudos: 0
Posts: 18
Registered: 14-03-2012
Message 9 of 11 (6,692 Views)

Re: skype connect with pap2

hi
Just register with [invalid URL] and
configure your Cisco Pap2t Adapter with following settings.

***************************************************************
Go to the web interface of the ATA, then "Admin Login", then "Switch to advanced view".

To find the IP address of the PAP2 to configure it, dial 110# from a phone connected to it.

Menu SIP
STUN Enable : Yes
STUN Test Enable : Yes
STUN Server : stun.ippi.fr

Menu Line 1
Proxy : ippi.fr
Use Outbound Proxy : Yes
Outbound Proxy : ippi.fr
Register Expires : 3600

Display name : optional
User ID : your ID
Password : your password

Dial Plan : (*xx|[3469]11|0|00|[2-9]xxxxxx|1xxx[2-9]xxxxxxS0|xxxxxxxxxxxx.|*1[1-5][0-9][0-9]|*15x.)

Menu Regional
Ring 1 Cadence : 60(2/4)
Ring Waveform : Sinusoid
Ring Frequency : 50
Ring Voltage : 70
FXS Port Impedance : 270+750||150nF
Caller ID Method : ETSI FSK

Finally click "Save settings" to reboot the PAP2T.

In case of problem number display on your handset, you can try the following parameters:
Menu Regional
Ring 1 Cadence : 2.25(.25/1.6);60(2/3.5)
FXS Port Impedance : 600 ohms
Caller ID Method : Bellcore

To reset the ATA to factory settings
Pick up the phone and press **** (starkey 4 times), then dial "#73738" and confirm with "1".
**************************************************************

once you configured just log on to [invalid URL] website with your login detail
and click on the phoebook and create the speed dial.

Eg:
Name : XXX
Number (skype) :   [invalid URL]
spead dial number : 10

Name : yyyy
Number (google) :   [invalid URL]
spead dial number : 20

(The Speed Dial allows to link any entry in the address book to a short 2 digits number. Dial then at the tone these 2 digits to call your correspondent. Attention, the short number must be 2 digits (for example putting 01 to 99)

 

once you finished pick up the phone and dial 10# it will dial skype
if you dial 20# it will dial to google user

[invalid URL]


Try it's working
Both ways
 


 

k_sritharan
Novel Tourist
Kudos: 0
Posts: 1
Registered: 25-05-2012
Message 10 of 11 (6,369 Views)
Reply

© 2014 Skype and/or Microsoft. The Skype name, associated trade marks and logos and the "S" logo are trade marks of Skype or related entities. Use of this website constitutes acceptance of the Terms of Use and Privacy and Cookie policy.

No emergency calls with Skype
Skype is not a replacement for your telephone and can't be used for emergency calling