How to change default browser

Welcome To get started please read our short introduction.
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
This topic has been archived.
To keep discussions in the Skype Community relevant we archive topics that haven't seen activity in the past 6 months. Read more about about archiving
Reply

How to change default browser

Skype automatically opens all links with Safari, even though I've set (in Safari) Firefox as the default browser.

 

Does Skype open links with Safari no matter what I do, or is there somewhere I can change this?

0 Kudos
ctrhode
Novel Adventurer
Kudos: 0
Posts: 2
Registered: 07-08-2012
Message 1 of 11 (18,227 Views)

Re: How to change default browser

Perhaps making Firefox the default browser from within Firefox will do the trick.  I'm not certain, as I'm not currently a Firefox user, so I'm a bit rusty...

Screen Shot 2012-08-07 at 3.15.45 PM.jpg

--
Entia non sunt multiplicanda praeter necessitatem.
0 Kudos
mkichaa
Community Ambassador
Community Ambassador icon
Kudos: 422
Posts: 1713
Registered: 27-06-2011
Message 2 of 11 (18,221 Views)

Re: How to change default browser

Unfortunately I already have these options checked in Firefox. Thanks for your reply though.

0 Kudos
ctrhode
Novel Adventurer
Kudos: 0
Posts: 2
Registered: 07-08-2012
Message 3 of 11 (18,218 Views)

Re: How to change default browser

Hi,

 

"RCDefaultApp" installed on your Mac (System preferences/Other) ?
If so, you might check your settings there also for being sure.

 

Hth

* * * * * *
On ne regarde pas l'avenir dans un rétroviseur !
IMac Intel Core i3 3.2 GHz - RAM 12 GB - OS 10.10.5
Skype 7.11 (653)
Logitech usb headset or Jabra 250 bt
0 Kudos
Foyan
Community Ambassador
Community Ambassador icon
Kudos: 1689
Posts: 11216
Registered: 27-06-2011
Message 4 of 11 (18,191 Views)

Re: How to change default browser

I have the same problem, only Skype opens everything in IE. I also want Firefox. If I figure it out I'll let you know.

0 Kudos
clemdane
Novel Adventurer
Kudos: 0
Posts: 2
Registered: 12-09-2011
Message 5 of 11 (17,857 Views)

Re: How to change default browser

I have encountered the same problem, at first Skype opens link to my Opera browser. I just simply make Firefox as my default browser and then bingo!!! Problem solve!
0 Kudos
elgartcalago
Novel Tourist
Kudos: 0
Posts: 1
Registered: 17-01-2013
Message 6 of 11 (17,481 Views)

Re: How to change default browser

I have a similar question. My PCs default browser is firefox. However I would like to open any links I click in my skype in a Chrome browser is this setting possible? I hate all the flash stuff I encounter while surfing so have adobe flash blocked from FF and new links blocked without permission. When I am given a link in Skype it is usually something that requires sound. So I would like to open the trusted ones in chrome since I do not have all the necessary features blocked.
0 Kudos
mwieneke
Novel Adventurer
Kudos: 0
Posts: 3
Registered: 06-09-2013
Message 7 of 11 (14,302 Views)

Re: How to change default browser


mwieneke wrote:
I have a similar question. My PCs default browser is firefox. However I would like to open any links I click in my skype in a Chrome browser is this setting possible? I hate all the flash stuff I encounter while surfing so have adobe flash blocked from FF and new links blocked without permission. When I am given a link in Skype it is usually something that requires sound. So I would like to open the trusted ones in chrome since I do not have all the necessary features blocked.

As far as I know the current versions of Skype open all links based off the system's default browser.  Similar to when you open up links in the run window.  So it is slave to that setting and it cannot be customized in any other fashion that I am aware of.  So if you wanted links in Skype to launch Chrome you would be forced to change your default browser to Chrome.

0 Kudos
techfreak
Community Ambassador
Community Ambassador icon
Kudos: 1764
Posts: 8017
Registered: 30-11-2012
Message 8 of 11 (14,299 Views)

Re: How to change default browser

It is not the case that it uses the default browser. 
I have Chrome set as my default browser, and it works for every other app I click a link in. Except for Skype, which always opens in Safari.

 

Please - Skype admins - how do you change this setting?

 

 

0 Kudos
jasonsteeghs
Novel Adventurer
Kudos: 0
Posts: 2
Registered: 06-02-2013
Message 9 of 11 (12,681 Views)

Re: How to change default browser

Skype does indeed use the default browser to open links. In fact, Skype just passes URLs directly to Launch Services which then handles sending them to the appropriate destination based on their scheme (http, ftp, etc.).

 

Your default browser is adjusted in Safari's preferences. A little counter-intuitive, but there you have it. Here's an Apple KB article explaining how to make the change.

0 Kudos
Nick.K9
Staff Moderator
Staff Moderator icon
Kudos: 140
Posts: 593
Registered: 23-09-2013
Message 10 of 11 (12,675 Views)
Reply

© 2015 Skype and/or Microsoft. The Skype name, associated trade marks and logos and the "S" logo are trade marks of Skype or related entities. Use of this website constitutes acceptance of the Terms of Use and Privacy and Cookie policy.

No emergency calls with Skype
Skype is not a replacement for your telephone and can't be used for emergency calling