Re: Buit-in facetime camera doesn't work

Welcome to the Skype community. To get started please read our short welcome post. Thanks!
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
This topic has been archived.
To keep discussions in the Skype Community relevant we archive topics that haven't seen activity in the past 6 months. Read more about about archiving
Reply

Buit-in facetime camera doesn't work

I see my contacts on video calls but they don't see me, anyone have any idea of the source of this problem?

0 Kudos
vicrosette
Casual Tourist
Kudos: 0
Posts: 1
Registered: 21-09-2011
Message 1 of 16 (13,069 Views)

Re: Buit-in facetime camera doesn't work

I had the same problem when I first installed it. You need to go into the preferences and set it up so that video is available, for some reason that isn't a default. Then your iSight camera (which is the name of it, not facetime) will kick in.

0 Kudos
tanelornadmiral
Casual Adventurer
Kudos: 6
Posts: 8
Registered: 18-09-2011
Message 2 of 16 (13,034 Views)

Re: Buit-in facetime camera doesn't work

You r using an older Apple product. With a very new (1 week old) Imac, the ONLY video choice is Facetime camera. There is no Isight camera (which does apparently work). The Facetime camera does not appear to work with Skype. Facetime works well (with the webcam) on my system. Am i one of few Skype users who have this problem?

0 Kudos
Dmarcoux
Novel Adventurer
Kudos: 0
Posts: 2
Registered: 27-09-2011
Message 3 of 16 (13,024 Views)

Re: Buit-in facetime camera doesn't work

I have the same issue, I bought my iMac 1 week ago. Is there any work around for this problem?

0 Kudos
jodieleegray
Novel Tourist
Kudos: 0
Posts: 1
Registered: 28-09-2011
Message 4 of 16 (13,020 Views)

Re: Buit-in facetime camera doesn't work

I have exactly the same problem. Can anyone please tell me how to fix it?

0 Kudos
Anastasia27
Novel Tourist
Kudos: 0
Posts: 1
Registered: 03-10-2011
Message 5 of 16 (12,983 Views)

Re: Buit-in facetime camera doesn't work

[ Edited ]

My iMac 27" LION 10.7.1, skype Version 5.3.0.1093 and Version 5.4 Beta, don't regonize the iSight camera ,

but Skype version 5.0.0.7980 it works(ok) like charm.

Ideas????

0 Kudos
omena
Novel Adventurer
Kudos: 0
Posts: 3
Registered: 12-10-2011
Message 6 of 16 (12,927 Views)

Re: Buit-in facetime camera doesn't work

I have the same problem..did anyone find a solution? I read some threads about iChat camera intefering with skype camera, but I already deleted iChat and still have the same problem. Thanks for your help!

0 Kudos
Seytania1
Novel Tourist
Kudos: 0
Posts: 1
Registered: 22-10-2011
Message 7 of 16 (12,846 Views)

Re: Buit-in facetime camera doesn't work

anyone got anything new on this?

0 Kudos
kryten4b
Casual Tourist
Kudos: 0
Posts: 1
Registered: 11-11-2011
Message 8 of 16 (12,634 Views)

Re: Buit-in facetime camera doesn't work

Hi,

 

To all commenting that the FaceTime camera doesn't work, the failure to activate the camera is invariably down to finger trouble.

 

The installation here is a 2011 Quad Core iMac running Lion and with Skype 5.3.0.1093.

 

I use two cameras.

 

The built in Facetime camera is used for for general video conferencing whilst a high end Sony DV camera connected via the Firewire port is used for live television broadcasting.

 

Both appear in and are easily selectable from Skype - Preferences - Audio/Video.

 

It's advisable to check that the video source isn't pointing to somewhere else, such as a video capture card or any one of the video effect type plugins available online.

 

Some of these software plugins can hog the video input to Skype.

 

If you have any of these plugins installed, my recommendation would be to remove them, since they're not particular useful and many cause lip sync issues amongst other things.

 

Be Well,

 

CHRIS

0 Kudos
yatesconsulting
Casual Adventurer
Kudos: 3
Posts: 5
Registered: 20-11-2011
Message 9 of 16 (12,543 Views)

Re: Buit-in facetime camera doesn't work

I'm on the 5.5 beta and still can't receive HD video at the correct aspect ratio. It's coming in with those annoying vertical bars instead of showing widescreen HD video.

Is there a setting I'm missing somewhere?
Why is high definition video not working?
0 Kudos
Pinapple
Routine Adventurer
Kudos: 4
Posts: 23
Registered: 08-08-2011
Message 10 of 16 (11,539 Views)
Reply

© 2014 Skype and/or Microsoft. The Skype name, associated trade marks and logos and the "S" logo are trade marks of Skype or related entities. Use of this website constitutes acceptance of the Terms of Use and Privacy and Cookie policy.

No emergency calls with Skype
Skype is not a replacement for your telephone and can't be used for emergency calling